Categories:

Wil je graag een sfeerhaard bestellen? Dan zal je tot de conclusie komen dat er vandaag de dag op de markt menig aantal verschillende sfeerhaarden zijn terug te vinden. Zo maken we een onderscheid tussen inbouw- en vrijstaande exemplaren, maar daarnaast is er ook nog het verschil in type sfeerhaard. Zo bestaan er bijvoorbeeld elektrische exemplaren, maar kan je ook kiezen voor een exemplaar werkend op bio-ethanol of op bijvoorbeeld gas. In ieder geval, heel wat mensen worden in de praktijk overdonderd door de mogelijkheden die er bestaan voor wat het aanschaffen van een sfeerhaard betreft. Geldt dat ook voor jou? Dan kunnen onderstaande tips je beslist helpen!

1.) Voor welk type sfeerhaard ga je kiezen?

Een sfeerhaard bestellen lijkt op het eerste zicht misschien zeer eenvoudig te zijn, toch kan er in de praktijk worden vastgesteld dat er bij veel mensen wel degelijk koop stress ontstaat. Dat is vooral het gevolg van het feit dat er door de jaren heen tal van verschillende soorten sfeerhaarden op de markt zijn verschenen. Dit betekent concreet dat je bijvoorbeeld kan kiezen voor een exemplaar dat werkt op bio ethanol, maar daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor het aanschaffen van een  zogenaamde gelhaard. Voor welke van deze diverse opties jij gaat kiezen is volledig aan jou. 

Ongeacht het soort sfeerhaard waarvoor je gaat kiezen, je zal in de praktijk altijd tot de conclusie komen dat ze eenvoudig kan worden gerealiseerd. In het verleden was het bijvoorbeeld een absolute vereiste om voor de plaatsing van een haard de beschikking te hebben over bijvoorbeeld een schouw of een al bestaande (open) haard. Tegenwoordig is dat echter niet langer noodzakelijk. 

2.) In welke uitvoering ga je jouw sfeerhaard bestellen?

Een tweede belangrijk aandachtspunt dat van toepassing is bij een sfeerhaard bestellen heeft betrekking tot de uitvoering waarin de haard precies moet worden aangekocht. Wat dit betreft maken we in de praktijk een onderscheid tussen twee opties. Het gaat hierbij om de volgende:

  1. Een inbouw exemplaar;
  2. Een vrijstaand exemplaar; 

Indien er al eerder in de woning bijvoorbeeld een open haard werd gerealiseerd en / of wanneer er sprake is van de aanwezigheid van een schouw zal je tot de conclusie komen dat de keuze voor een inbouw exemplaar zeer interessant kan zijn. Is een dergelijke plaats niet voor handen? In dat geval zal je wellicht de voorkeur geven aan een vrijstaande sfeerhaard. Hoe dan ook, een sfeerhaard bestellen in tal van uiteenlopende uitvoeringen is duidelijk geen enkel probleem, integendeel.

3.) Vergelijk goed de prijzen van de verschillende sfeerhaarden 

Een sfeerhaard bestellen is tegenwoordig eigenlijk geschikt voor ieders budget. Dit gezegd hebbende is het wel belangrijk om er bij stil te blijven staan dat er tussen de verschillende sfeerhaarden die verkrijgbaar zijn op de markt sprake kan zijn van een meer dan significant prijsverschil. Voor een elektrische haard kan je bijvoorbeeld rekening houden met een prijskaartje gelegen tussen de 250 en 1500 euro. De gemiddelde prijs voor een gashaard ligt met 3500 euro echter al een flink stuk hoger. Met dit prijsverschil zal je in de praktijk waarschijnlijk wel rekening willen houden.

Tags:

Comments are closed