Categories:

Een houten trapje is onmisbaar in ieder huishouden. Wie heeft er tegenwoordig nou geen trapje in huis? Trapjes zijn er in verschillende soorten, kleuren en maten, en je kunt ze voor verschillende doeleinden gebruiken. Een huis schilderen is vaak niet te doen zonder een trapje. Ben je van een wat kleinere lengte? Dan is een klein houten trapje ook zeker geen overbodige luxe in de keuken of in andere ruimtes. In deze blog bespreken we de opties die je allemaal hebt.

Verschillende afmetingen van een houten trapje

We hadden het al even over de verschillende mogelijkheden wanneer je een houten trapje nodig kunt hebben. Toch zijn er naast functioneel, ook nog andere redenen om een trap aan te willen schaffen. Zo kan een kleiner trapje bijdragen aan ruimtebesparing in je huis, als je een klein huis hebt. Niet iedereen heeft de luxe en ruimte om een vaste trap kwijt te kunnen in het huis. Voor deze mensen is een ruimtebesparende trap een perfecte uitkomst. Ook hierin heb je verschillende opties, denk aan een vast houten trapje of een losstaande houten trap.

Houten trapje in verschillende kleuren

De houten trappen die je kunt kopen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een onbehandelde trap voor een natuurlijke look, maar je kunt ook kiezen voor een trap die geolied is. Dat geeft de trap een warme en sfeervolle uitstraling. Daarnaast kun je een trap ook laten lakken. Zo zijn er trappen die in het wit, zwart en in naturel verkrijgbaar zijn. Een gelakt trapje heeft een aantal voordelen. Deze zijn de basis eenvoudiger schoon te maken en de lak beschermt de trap ook tegen vochtvlekken. Zeker wanneer je wat langer van een houten trap wilt genieten is het advies om deze in de lak te zetten. Wil je het natuurlijke uiterlijk van de trap behouden? Dan is het alsnog slim om de trap te laten behandelen.

Verschil in afwerking

In de afwerking van een houten trapje zit ook een aantal verschillen en je kunt natuurlijk zelf kiezen voor welke afwerking je kiest. Een rechte afwerking zorgt gewoon voor een trap zoals je die kent. Wel in de kleur en met de behandeling die je wenst. Wil je een trap die er iets specialer uitziet? Dan is een facet afwerking een betere keuze. Hierbij wordt het hout afgeschuind en dat geeft het hout een jongere uitstraling. De boomstam afwerking is erg gaaf en geeft de trap een robuuste en natuurlijke uitstraling. De rand is ook ruw en oneffen. Dat niet het geval is bij een houten trapje met een rechte of facet afwerking.

Geen geschikt formaat gevonden?

Nu kan het zijn dat je een houten trapje in bijvoorbeeld een badkamer of hoge ruimte wilt plaatsen, maar dat geen enkele afmeting aan je eisen voldoet. Er zijn altijd zeer veel verschillende formaten te krijgen. Maar mocht er nou alsnog geen geschikte maat tussen zitten, kun je altijd vragen of het houten trapje op maat gemaakt kan worden. 

Tags:

Comments are closed