Categories:

Omdat in Emmeloord hovenier alles wat meer uitgestrekt is vergeleken met de randstad is er vaak wat meer plaats voor een tuin. Veel meer mensen hebben een tuin aan hun huis maar wat je kunt doen met je tuin is altijd de grote vraag. Nederlanders vinden het vooral belangrijk en mooi wanneer hun tuin er netjes bij staat, dit is vaak wat strakker dan wat je bijvoorbeeld ziet in de zuidelijke landen. Er wordt veel gebruikgemaakt van beton terwijl dit niet altijd even goed is voor de biodiversiteit. Je kunt in plaats van beton ook kiezen voor grasmatten die de tuin groener laten ogen.

Welke tuinstijlen zijn er?

Wanneer je samen met de Emmeloord hovenier gaat kijken naar de aanleg van je tuin is het handig om te weten wat je wensen zijn, wat wil je specifiek wel en niet. Is er een stijl die je enorm aanspreekt? In overleg met de Emmeloord hovenier kun je kijken wat er allemaal mogelijk is in jouw tuin. Als je bijvoorbeeld een prairietuin wilt, zijn dit vaak mixen van planten op een open stukje in de volle zon. Het oogt vaak wat meer weelderig dan de meeste tuinen die we in Nederland gewend zijn. Als je voor het vakantiegevoel wilt gaan dan kun je voor een mediterrane tuin kiezen, hier worden vaak exotische planten neergezet in bijvoorbeeld grote bruine potten. Er wordt vaak gekozen voor warmere kleuren grind om dat gevoel na te bootsen. Een Engelse tuin is bijvoorbeeld ook erg mooi en romantisch, precies het tegenovergestelde van de Franse tuinstijl.

Samen met de Emmeloord hovenier sparren

Niet alleen heb je de Engelse, Franse of mediterrane tuin maar er zijn ook stijlen waarbij het meer draait om de sier. Je kiest hier puur voor bepaalde bloemsoorten. Ook is er een rotstuin waarbij veel stenen worden geplaatst om meerdere vormen in de tuin te creëren. Er zijn nog veel meer soorten tuinen die je kunt onderzoeken zodat je kunt uitkiezen wat je mooi vindt. Natuurlijk kun je ook veel verschillende stijlen combineren om een unieke plek ervan te maken. Er is altijd wel een Emmeloord hovenier die met je mee kan denken over deze stijlen en welke planten het goed doen en minder sterk zijn in onze klimaten en omgevingen. 

Goed gevoel van de tuin

Naast dat de tuin natuurlijk moet dienen aan de biodiversiteit moet je er ook blij van worden, je wilt er kunnen zitten om je hoofd volledig leeg te kunnen maken en bij te kunnen komen. Veel mensen steken er daarom ook veel geld in om hun tuin met behulp van een Emmeloord hovenier helemaal naar wens te hebben zodat ze er tot rust kunnen komen wanneer ze etentjes organiseren of op een warme dag een boekje gaan lezen. Natuurlijk wil je dat mensen zich welkom voelen wanneer ze bij je op bezoek komen, maar het draait erom hoe jij je voelt in je eigen huis en daarom heen. Niet om anderen. Jij bent degene die dagelijks naar buiten je tuin in kijkt en hier energie uit moet halen, als dit niet gebeurt, kun je er makkelijk wat aan doen.

Tags:

Comments are closed