Categories:

Het is enorm belangrijk dat je lekker in je bed ligt, want een goede nachtrust is goed voor zowel geest als lichaam. Een goed bed en een nog beter matras zijn cruciaal als je van een goede nachtrust wilt genieten, maar het dekbed is minstens zo belangrijk! Je hebt enorm veel keuze in verschillende soorten dekbedden en het donzen dekbed heeft enorm veel voordelen als je deze vergelijkt met bijvoorbeeld een dekbed dat gevuld is met wol of synthetische vezels. In onze blog zetten we de voordelen van deze dekbedden voor je op een rijtje.

Donzen dekbed is heerlijk zacht en soepel

Een groot pluspunt van een donzen dekbed is dat het soepel om je heen valt en lekker zacht aanvoelt. Je kunt er heerlijk in wegkruipen terwijl het lichaam goed bedekt blijft. Donzen dekbedden zijn dan ook uitermate geschikt voor mensen die veel in hun slaap bewegen. Ook bij het opmaken van het bed biedt een dekbed van dons voordelen, want je maakt veel sneller en mooier het bed op. 

Vochtregulerend en isolerend

Andere voordelen zijn dat het dekbed vochtregulerend en isolerend is. Vooral voor mensen die ‘s nachts veel transpireren is een dekbed dat het vocht kan afvoeren van belang, want het is niet prettig als je middenin de nacht wakker wordt van een vochtig dekbed. Daarnaast is een dekbed van dons ook isolerend en dat houdt in dat je het in de winter nooit te koud en in de zomer nooit te warm hebt. Uiteraard is dat wel afhankelijk van de warmteklasse van het donzen dekbed dat je kiest.

Donzen dekbed beter bestendig tegen huismijt

Huismijt is dol op dekbedden en deze kleine organismen voeden zich graag met huidschilfers van mensen en dieren. Daarnaast zijn warme en vochtige plekken ideaal voor de huismijt en is het dekbed dus een ideale woonplaats. Dons is echter geen goede voedingsbodem voor huismijt. Met als gevolg dat deze dekbedden dus veel beter bestendig is tegen huismijt. Dat is niet alleen hygiënisch, maar ook voor mensen met een allergie voor huismijt is dekbed gevuld met dons een must. 

Duurzame dekbedden

Een donzen dekbed is een duurzaam product, want het dekbed kan wel tot 15 jaar meegaan als je het goed onderhoudt en af en toe reinigt. Desalniettemin heeft een dekbed met dons weinig onderhoud nodig en je kunt deze het beste regelmatig luchten om het dekbed lekker schoon en fris te te houden. Wassen is ook mogelijk, maar niet het beste wat je kunt doen. Zeker niet als je de voorschriften niet in acht neemt. Dan loop je het risico dat het dekbed ernstige schade oploopt en dat je deze na een verkeerde wasbeurt moet vervangen. 

Wel of geen dekbed van dons kopen?

Een punt waar je goed bij moet nadenken, is dat een donzen dekbed prijzig is. Al heb je hier wel enorm veel profijt van. Deze dekbedden bieden immers een hoop voordelen en de aanschafprijs is over een periode van 15 jaar een slimme en relatief goedkope investering. Zeker als je jezelf realiseert dat het dekbed een veel betere nachtrust kan garanderen. De laatste tip die we voor je hebben is om wel te controleren of je niet allergisch bent voor dons, want dan is de aanschaf van een dergelijk dekbed en logischerwijs niet slim.

Tags:

Comments are closed