Categories:

Er wordt meer en meer in zonnepanelen geïnvesteerd. Sommigen doen het voor het milieu, anderen om de energierekening te verlagen. Het is echter voor sommige mensen nog altijd een te grote investering. Het is echter juist slim om nu je slag te slaan, kijk bijvoorbeeld naar het overzicht van subsidies op Zonduurzaam.nl. Bovendien zijn er nog meer voordelen, zoals je hier kan lezen.

Een klimaatbewuste keuze

De opwarming van de aarde speelt al jaren een grote rol. Mensen worden er steeds bewuster van en proberen bij te dragen aan een verbetering van de situatie. Dit kan bijvoorbeeld door zonnepanelen aan te schaffen. Zonne-energie is een schone vorm van energie die ook heel milieuvriendelijk is. De overstap zorgt voor minder vraag naar fossiele brandstof en dus minder uitstoot.

Zorgen voor een besparing

Het is ook fijn om minder afhankelijk te zijn van energieleveranciers en hun stijgende prijzen. Het is zelfs zo dat je vaak meer energie opwekt dan je nodig hebt. Dit kan je dan terug leveren aan het elektriciteitsnet. Dit kan je ook nog eens het nodige opleveren tot de regeling wordt afgebouwd.

Onafhankelijkheid voorop

Het is fijn om net vast te zitten aan andere partijen. Wanneer je zonnepanelen gebruikt, dan wek je voornamelijk je eigen stroom op. Dit hangt af van het soort en het aantal panelen, de oriëntatie op het dak, de ligging van de woning en de hellingshoek. Hoe beter dit is, des te minder mensen heb je nodig voor je energielevering.

De subsidies benutten

Zoals gezegd kan je op Zonduurzaam.nl meer leren over de subsidies die te krijgen zijn. De Nederlandse overheid wil mensen graag stimuleren om meer te doen. Er is geen landelijke subsidie op zonnepanelen voor particulieren. Wel zijn er allerlei andere regelingen en subsidies. Het is belangrijk om je daarin te verdiepen. Denk aan de salderingsregeling, de regionale regelingen en de SDE+.

Hogere woningwaarde

Met zonnepanelen kan je het verplichte energielabel van je woning verbeteren. Dit maakt het aantrekkelijker voor kopers wanneer je je woning zou willen verkopen. Je laat zien dat jouw woning de betere keuze is. Er zijn dan ook veel mensen die online checken hoe een woning ervoor staat. Dit is dus wel heel belangrijk om goed op orde te hebben.

Tags:

Comments are closed