Categories:

Een PVC visgraatvloer heb je ongetwijfeld weleens zien liggen bij vrienden of familieleden. Of wellicht heb je zelf een PVC visgraatvloer in huis liggen. Is een PVC visgraat vloer jou echter compleet onbekend, dan leggen we je hieronder graag uit wat voor vloersoort het is en wat de voordelen ervan zijn. 

Wat is een pvc visgraatvloer?

Een visgraat vloer betekent dat de planken loodrecht tegen elkaar aangelegd worden, dit kan horizontaal of verticaal, met lange of kortere planken. Als je dit van PVC laat leggen, is het dus een visgraat vloer van PVC. Wil je deze vloer graag combineren met vloerverwarming? Dan is dat goed mogelijk. laat de PVC stukken dan aan elkaar vastlijmen. De tweede optie als je geen vloerverwarming hebt, is om de PVC vloerstukken in elkaar te laten klikken met de pvc click versie. Laat een donkere voegstrip monteren rondom de PVC visgraatstukken voor extra elegantie. Bij VloerXL zijn diverse varianten verkrijgbaar. 

Kosten pvc visgraat vloer

De kosten van visgraat pvc vloeren zijn onder andere afhankelijk van de kwaliteit, de dikte van de PVC visgraat vloer, het oppervlakte en de manier van monteren. Wil je de vloer graag in de woonkamer leggen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor de dikkere variant, de 0,55 variant. Deze is uiteraard ook duurder. Ook is het leggen van een pvc visgraat vloer met kliksysteem duurder, doordat het systeem in de planken gemonteerd is. Tevens heb je diverse kwaliteitsgradaties en daardoor ook prijsverschil. Denk hierbij van een prijs tussen de 24 en 50 euro per vierkante meter. Vergeet ook het leggen en dus de aanschaf van een goed isolerende ondervloer niet! 

Kosten pvc visgraat vloer laten leggen

Heb je geen of weinig ervaring met het leggen van een pvc visgraat vloer? Besteed deze klus dan uit! Deze specialisten leggen dagelijks visgraat vloeren op allerlei manieren en zullen ervoor zorgen dat jouw vloer er perfect bij ligt. De kosten voor het laten leggen van een pvc visgraat vloer is al mogelijk vanaf 38 euro per vierkante meter inclusief egaliseren. Is de ondervloer niet helemaal recht, dan dienen ze deze eerst te egaliseren voordat de pvc stroken geplakt worden. Kies je voor een pvc kliksysteem? Dan volstaat een goede ondervloer.

Tags:

Comments are closed