Categories:

Als je op zoek gaat naar een hoofdkussen kom je allerlei mogelijkheden tegen. Er zijn speciale kussens voor mensen met nekklachten, of mensen met een allergie. Een rugslaper heeft een ander kussen nodig dan een buikslaper, maar wat als je in allerlei houdingen ligt ’s nachts? Of als je liever 2 dezelfde hoofdkussens op een bed hebt liggen? Simpelweg omdat dat mooier uit ziet als je het bed opmaakt. Bestaan er kussens die voor iedereen geschikt zijn en waar moeten ze dan aan voldoen? Je leest het hier.

Welke slaaphoudingen zijn er?

Zoveel mensen zoveel wensen. Je hebt mensen die gaan liggen op hun zij en zich de hele nacht verder nauwelijks bewegen. Je hebt ook mensen die de hele nacht liggen te draaien en in allerlei houdingen slapen. Een hoofdkussen voor een buikligging moet aan andere wensen voldoen dan een kussen voor een rugslaper of zijligger. Belangrijk is dat het kussen flexibel meebeweegt met de houding van de slaper. Een kussen dat voor meerdere houdingen geschikt is past zich aan de lighouding aan. Een kussen dat met de slaper mee beweegt en bij elke lighouding zorgt voor de juiste ondersteuning werkt het beste.

Welke hoofdkussen materiaal slaapt het fijnst?

Je kunt het kussen in allerlei materialen krijgen, van synthetische materialen tot ganzendons en eenden veren. Waar je op wilt letten is dat het materiaal van anti allergisch is en niet snel gaat zweten. Anders raak je oververhit en slaap je niet lekker. Verder is het handig als je de hoes van het kussen kunt wassen zodat het kussen lang met je mee gaat. Ook kan het handig zijn dat je zelf bepaalt hoe vol je het kussen maakt. Met andere woorden, dat je zelf kunt bepalen hoeveel vulling je prettig vindt.

Wat is de ideale slaaphouding?

De ideale slaaphouding is een houding waarbij je wervelkolom ontspannen en recht ligt. Een hoofdkussen dat daarin voorziet zorgt dat jij wakker wordt zonder klachten. Een zijslaper heeft ondersteuning nodig tussen hoofd en nek zodat de nekwervels tijdens het slapen goed horizontaal blijven liggen. Een rugslaper heeft ondersteuning nodig bij nek en achterhoofd. Een kussen waarvan de vulling mee beweegt kan in elke slaaphouding de juiste ondersteuning geven. Dat is helemaal handig als je ’s nachts in verschillende houdingen slaapt.

Kan ik een hoofdkussen testen?

Een kussen kiezen blijft natuurlijk lastig als je er niet op gelegen hebt. In een winkel kun je wel even een paar minuten ervaren hoe het kussen ligt, maar dat is toch heel wat anders dan er een hele nacht op slapen. Daarom bieden steeds meer winkels aan om het hoofdkussen te testen. Dan kun je een aantal dagen thuis het kussen uitproberen zodat je zelf kunt ervaren of het voor jou de ideale oplossing is. Met goede hoofdkussens kun je veel klachten voorkomen. Maak daarom gebruik van die optie, het bespaart je soms letterlijk een hoop kopzorgen. Je brengt per maand heel wat uren op je bed door, dus gun jezelf het beste kussen, je bent het waard!

Tags:

Comments are closed