Categories:

Je kunt van alles inlijsten. Of liever gezegd laten inlijsten. Een mooi kunstwerk dat je hebt gekocht of zelf hebt gemaakt, een gesigneerd voetbalshirt van je favoriete speler, een trouwjurk om je bijzondere dag te vereeuwigen of je favoriete foto’s. Zelfs diploma’s, spiegels, borduurwerken en verschillende objecten kun je laten inlijsten als je dat zou willen. Denk bijvoorbeeld aan de bril van je opa die je geërfd hebt en waar je mooie herinneringen aan hebt. Je kunt natuurlijk op zoek gaan naar een geschikte lijst voor het voorwerp dat je wilt inlijsten, maar in veel gevallen is het beter om een lijstenmaker in te schakelen. Dan weet je zeker dat je niet alleen een lijst krijgt die helemaal op jouw wensen is afgestemd, maar die ook volledig op maat is gemaakt!

De lijstenmaker en zijn expertise

Door een beetje logisch na te denken, secuur op te meten en goed voor ogen te hebben wat je zoekt, kun je zelf al een heel eind komen door bijvoorbeeld op het internet te zoeken naar een geschikte lijst. Maar wees je er wel van bewust dat je enorm veel keuze hebt uit verschillende soorten, maten en kleuren en dat je lijsten ook in uiteenlopende stijlen zou kunnen kopen. Als je twijfelt of hulp nodig hebt kun je het beste een professional inschakelen, want een lijstenmaker kan niet alleen een prachtige lijst opbouwen, maar je ook van advies voorzien.

En dat is niet het enige dat een lijstenmaker doet. Hij kan namelijk het kunstwerk of andere objecten die je wilt inlijsten ook professioneel voor je inlijsten. Zo hoef je zelf niet aan de slag te gaan met de lijst dat in de regel en vanwege het formaat toch een onhandig voorwerp is. Een lijstenmaker geeft je allereerst advies en luistert goed naar jouw wensen. Vervolgens lever je het kunstwerk, de foto’s of andere objecten aan en gaat de ambachtsman of -vrouw aan de slag. Zodat jij binnen een aantal weken een prachtig ingelijst kunstwerk of voorwerp aan je muur kunt hangen!

Maak de juiste beslissingen

Ondanks dat een lijstenmaker je prima van advies kan voorzien ben je zelf nog altijd in controle over de keuzes die je maakt. Je kunt het advies overnemen, maar je moet wel blijven nadenken waarvoor je kiest. Denk bijvoorbeeld aan de stijl van een lijst en denk goed na over de stijl van je inrichting. De stijl van de lijst kun je hier het beste op afstemmen. Maar dat is niet alles, want je kunt ook kiezen uit verschillende materialen, zoals hout, aluminium en kunststof en natuurlijk kun je ook nog kiezen uit verschillende kleuren. De keuzes die je maakt hebben natuurlijk voor een groot deel te maken met je persoonlijke smaak, maar je moet ook goed nadenken of een bepaald materiaal of een bepaalde kleur wel bij het interieur past. 

Verno – framed, with love

Waar je ook op moet letten is het soort glas dat je kiest. Niet iedere glassoort is voor iedere kamer geschikt. Zo kun je in een kamer met veel licht het beste kiezen voor een lijst met ontspiegeld glas terwijl je juist dure kunstwerken of objecten optimaal wilt beschermen met het zogenaamde museumglas. Je kunt ook kiezen voor een baklijst waar geen glas in aanwezig is. Als je twijfelt over de juiste keuze kun je ook de lijstenmaker om advies vragen.

Tags:

Comments are closed